Over mij

Ik ben Ruthger Uiterwijk en heb een fascinatie voor de werking van ons brein en het gedrag van mensen.

Nadat ik een heftige tijd had doorstaan waarin een depressie een rol speelde in mijn leven, ben ik sterker teruggekomen door uit te gaan van mijn andere kwaliteiten naast die van Finance Manager. Ik ontwikkelde een goed luisterend oor voor mensen die met mij over hun emoties en problemen wilden praten.

En dus kwam er iets moois op mijn pad en kwam ik in aanraking met mensen die mooi werk leverden: mensen helpen die psychische klachten ondervinden. Ik besloot de prachtige studie Human Givens Therapie te volgen wat in de UK geaccrediteerd is en nu komt overwaaien naar Nederland. Dat voelde zo goed; als een verrijking van mijn leven.

Ik ben een counselor waarin ik met heel veel plezier mensen help die psychische klachten ondervinden zoals burn-out, depressie, angststoornissen zoals fobieën en trauma’s. Daarnaast werk ik binnen het bedrijfsleven veelal samen met HR-afdelingen waarin stressmanagement en ontwikkeling van personeel en leidinggevenden centraal staan.

En daarnaast miste ik nog wat: mensen helpen die zich willen ontwikkelen met een blik die gericht is op de toekomst. Als gecertificeerde coach help ik hier mensen graag ook bij en haal veel plezier uit het samenwerken met mensen.