Ervaringen

Open en eerlijk

Ik heb een aantal cliënten gevraagd hun ervaring te delen over mijn behandelmethode.

Trauma Janine

De sessie met Ruthger zijn voor mij een verademing. Iedere keer weer pakken we iets aan wat mij echt dwars zit. Met behulp van bijzondere technieken ga ik dwars door mijn pijn heen en ruim ik de nare gebeurtenissen en gevoelens op. Het geeft mij dan weer de kracht om door te gaan en zeker te weten…dit wordt ook opgeruimd…ook hier kom ik uit.

Ruthger straalt rust uit en biedt de veiligheid om mijn emoties te laten gaan, om in de trance te gaan die hij begeleidt.

Al zie ik soms er tegen op om dat t ook ‘zeer’ doet, uiteindelijk voel ik mij iedere keer weer verbaasd en bevrijdt.

Dank je wel Ruthger.

Loopbaancoaching Natalie

Tijdens de corona pandemie en door de veranderingen die dat met zich meebracht, begon ik vragen te stellen als “Past het werk dat ik nu doe nog wel bij mij?”, “Wie ben ik en wie wil ik zijn op de werkvloer?”, “Wat wil ik met de rest van mijn verdere werkleven?”. Bang om “het verkeerde” te kiezen durfde ik niet in beweging te komen. Ruthger heeft mij geholpen mijzelf te leren kennen, antwoord te geven op verschillende vragen, richting te vinden en stappen te zetten. Hoewel je zo’n loopbaantraject toch echt zelf in beweging moet komen, wist Ruthger mij op de juiste momenten te motiveren om nog even door te zetten. Ik heb inmiddels de eerste twee werkweken in een heel nieuw werkveld erop zitten. Erg spannend zo’n sprong in het diepe, maar ik heb ontzettend veel zin in om te ontdekken waar deze nieuwe weg mij brengt. Dank je wel Ruthger!

Angststoornis Carmen

Na jaren allerlei therapieën te hebben gevolgd, veel boeken te hebben gelezen en altijd maar hard aan het werk te blijven om van mijn angsten af te komen had ik nog steeds niet de juiste tools in handen om dit echt een keer beter onder controle te krijgen en rustiger en gelukkiger in het leven te kunnen staan, tot ik Ruthger tegenkwam en besloot contact op te nemen. Al bij het eerste gesprek voelde ik me ontzettend op mijn gemak, iets wat normaal gesproken niet snel gebeurd bij mij. Ruthger kwam direct op mij over als een sympathieke en open persoonlijkheid.

Toen hij mij vertelde over het aantal sessies was ik toch enigszins sceptisch maar heel bereid om het aan te gaan. Human givens heeft mij geholpen om echt te voelen en merken dat mijn brein in staat is nieuwe positieve verbindingen aan te leggen. De tools die ik heb meegekregen zijn van zo’n grote waarde voor mij. Ik ben nog bewuster geworden van de verbindingen die mij negatieve gedachten brengen, waar en wanneer ze zijn ontstaan en belangrijker nog: ik merk dat die verbindingen zwakker worden en mijn nieuwe positieve verbindingen sterker en sterker.

Ook hebben we gewerkt aan voor mij toen nog onverwerkte ervaringen die eigenlijk dagelijks nog steeds een negatieve invloed hadden. Herinneringen zijn er nog steeds maar veel milder dankzij de Fast Fobia Cure. Ik vond het ook bijzonder om te merken hoe de houding van je lichaam echt invloed heeft op je gevoel en andersom. Kortom, ik raad deze vorm van hulp iedereen aan!

Trauma behandeling Sonja

Je integriteit, empathisch vermogen, je nuchtere toegankelijke manier van werken maakt het voor mij als cliënt makkelijk om mij op mijn gemak te voelen tijdens de EMDR sessies die we doen.

Het snelle vakkundige maar bovenal menselijke schakelen wat je doet tijdens de sessie maakt dat ik als cliënt me volledig kan overgeven omdat het voelt dat jij de brokstukken opvangt. Dat voelt heel veilig.

Je geeft ze tijdens de sessie terug en laat me ze zelf bekijken en helpt me door de voor mij overweldigende emoties met name gevoelens van angst heen te gaan.

Tijdens de sessie voel ik dat waar de angst zit dit langzaam afbrokkelen een soort van oplossen van een bruisbal in bad. Een zeer aangenaam bevrijdend gevoel.

Er ontstaat ruimte, krijg meer lucht ervaar een gevoel van rust. Ik kan mijn daadkracht gemakkelijker voelen.

Door na de sessie direct even terug te kijken is het beeld van de pijnlijke plek direct vervaagd en zo is ook de emotie beter in balans aan het komen. Het voelt de dag erna als een soort van schaafwond waar je het beste van af kan blijven; in mijn geval niet peuteren, maar veel water drinken en zorgen dat ik goed contact hou met mijn lichaam, mijn rust neem en pak. Dat maakt dat de schaafwond goed kan helen.

Zo de moeite waard … nogmaals dank

Re-integratie Rogier

Heel mooi re-integratietraject bij EmpowerYou doorlopen. Ruthger Uiterwijk was mijn coach. Hij heeft geholpen om mijn wensen, doelen en mogelijkheden in kaart te brengen. Zodat ik vervolgens met een duidelijke focus kon handelen. Hij stelde scherpe vragen en is volop betrokken geweest tijdens mijn gehele proces. Eindresultaat is dat ik bij een leuke werkgever gestart ben in een functie zoals ik voor ogen had. Echt top, dank je wel!

Loopbaancoaching Zoë

Ruthger heeft mij fantastisch geholpen met mijn carrièreswitch! Door middel van de juiste vragen en opdrachten met aansluitende trainingsdagen en daarbij de kwaliteit om het echt vanuit mezelf te laten komen heeft er voor gezorgd dat ik mijn nieuwe carrière succesvol begin.

Burn-out Elisabeth

Na de vakantie ben je over het algemeen weer opgeladen om lekker aan het werk te gaan. Dit jaar ging dat anders. Na de vakantie voelde ik mij teneergeslagen, somber en verdrietig. Ik liet mij niet kennen en ging door, tot op een avond het teveel werd. Huilend vertelde ik aan mijn man dat ik geen energie meer had voor alles om mij heen. Mijn man heeft die avond met mij gesproken en herkende veel dingen die hij van Ruthger had gehoord na een lezing. Mijn man heeft de volgende dag meteen Ruthger gebeld voor advies en om een afspraak te maken. Samen gingen wij naar Ruthger. Ruthger heeft mij bij de hand gepakt en een duidelijke spiegel voorgehouden. Het meest bijzondere was dat hij ook mijn man in alles betrok. Mijn man leerde mij te steunen en te coachen. Door het snelle handelen van mijn man en de begeleiding van Ruthger ben ik niet verder weggegleden in een burn-out, maar ben ik er sterker uit gekomen.

Vliegangst Dennis

Ik heb al vele jaren angst gehad voor vliegen, als kind heb ik nooit gevlogen pas sinds mijn 20e stapte ik voor het eerst in een vliegtuig naar Spanje. Dan vraag je je af waarom toch in een vliegtuig stappen als je er angst voor hebt.

Ik hou van reizen en ik ga graag naar Spaanstalige landen, dan is met het vliegtuig wel het snelst en vooral als je over zee vliegt zijn er niet zo veel alternatieven, zeker niet als je voor een korte tijd gaat.

Bij het boeken van een vakantie ben ik altijd erg enthousiast, maar wanneer de dag steeds dichter bij komt dat we gaan vertrekken beginnen de zenuwen al te komen.

Op de nacht voor vertrek doe ik meestal al geen oog dicht, alle scenario’s wat er zou kunnen gebeuren gaan door mijn hoofd heen. Angst dat we neerstorten…..en dan hebben ze onder de vliegtuigstoelen zwemvesten liggen, ik heb dan liever een parachute.

Op de dag dat we gaan vertrekken dan moet ik voor dat we weggaan al naar het toilet. Op Schiphol aangekomen gaan de darmen nog meer werken…. Nog maar een keer naar het toilet….. zodra we bij de gate zijn aangekomen….toch nog maar een keer.

 

Zodra ik in het vliegtuig zit, doe ik ook meteen mijn gordel om en die gaat de hele reis niet los, alleen als ik naar het toilet moet.

Je hoort natuurlijk elk jaar wel in het nieuws, vliegtuig neergestort of terroristen die vliegtuigen neerhalen of laten neerstorten. Dat speelt natuurlijk ook een grote rol, maar ook dat je geen controle hebt. Je moet maar afwachten en vertrouwen hebben dat alles goed gaat. Want als het misgaat dan is de kans op overleven niet groot.

Toch wilde ik heel graag van deze angst af en ik heb bij Ruthger een sessie gedaan om van mijn vliegangst af te komen . Ik ken hem al heel wat jaren en dat was natuurlijk ook wel heel prettig en vertrouwd.

Hij heeft me bewust gemaakt van mijn angsten waar deze vandaan komen en op een hele prettige manier geleerd hoe ik er mee om moet gaan.

Ik was in het begin wel erg benieuwd of het wel ging werken of dat het voor niks was geweest.

Na een maand dat ik bij Ruthger was geweest, gingen wij ( mijn vrouw, zoon en ik) naar Spanje met het vliegtuig.

Ik heb precies gedaan wat Ruthger mij geleerd had om te doen en tot mijn verbazing en die van mijn vrouw was ik zeer ontspannen.

Normaal ging ik zeker een paar keer naar het toilet, nu geen één keer. Ook op het vliegveld was ik zeer ontspannen. Normaal was ik erg gespannen en kort af.

Ook met de terugreis ging het erg goed. Totaal geen spanningen.

Ik ben zeer blij dat ik een sessie heb genomen en dat ik mijn angsten weggenomen zijn.

Loopbaancoaching Koen

Ik heb bij Rutgher een mooi traject loopbaancoaching doorlopen, hij stelde duidelijke vragen en konden we snel tot de kern komen. Ook is Rutgher erg betrokken gedurende het gehele traject.

Ontwikkeladvies Lambert

Ruthger is een no-nonsense carrièrecoach die mij goed heeft geholpen mijn gedachten te ordenen en prioriteiten te stellen in mijn zoektocht naar een passende baan. Hij heeft een goed inzicht in hoe het bedrijfsleven werkt en zoekt naar de ‘pijnpunten’ bij alle partijen. Door deze pijnpunten goed in kaart te brengen is het mogelijk om een sollicitatietraject goed voorbereid in te gaan en je (nieuwe) baan te beginnen met een kritische blik en focus op persoonlijke groei.

Re-integratie Kirsten

Ruthger is mijn coach geweest gedurende het loopbaantraject dat ik heb gevolgd bij EmpowerYou.
Ik heb de coachsessies als heel bruikbaar en waardevol ervaren. Zo hebben de sessies ervoor gezorgd dat ik op een eerlijke manier naar mezelf ben gaan kijken en mezelf aan heb geleerd om goed af te gaan op het feit of iets echt bij mij past. Ook ben ik op een fijne manier gecoacht in het (verder) ontwikkelen van verschillende vaardigheden die mij nu in mijn nieuwe baan goed van pas gaan komen! Ontzettend bedankt voor de leerzame en mooie coachsessies. Ik kijk er met een heel fijn gevoel op terug!