Burn-out (particulieren)

Burn-out, overspannen of te druk in je hoofd?

Iedereen kent het wel: momenten dat het net (even) te druk is.

Ben je dan overspannen of nog erger; heb je een burn-out?

Het woord overspannen zegt het al: er is te veel spanning. Het kan ook zijn dat je teveel druk voelt.

Druk zijn betekent niet automatisch dat je  overspannen bent, als je druk bent kun je meestal prima focussen op hetgeen je aan het doen bent. Als je het druk hebt, komt er over het algemeen weer een moment van rust (ontspanning) en dan is er balans.

Wanneer er geen moment van rust is of dat je deze nog niet voor je ziet, kunnen er lichamelijke of psychische klachten ontstaan.

De balans tussen spanning en ontspanning

Door deze klachten ga je meer fouten maken waardoor je meer druk voelt en zo kunnen klachten verergeren. Vaak worden deze indicaties in de doofpot gestopt omdat wij met z’n allen veel te druk zijn met het alledaagse leven en krijgen we achteraf de rekening gepresenteerd.

Het is dus belangrijk om de balans tussen spanning en ontspanning goed in de gaten te houden. Dit is best moeilijk, maar zodra je merkt dat je de balans niet goed kunt houden is het zaak om actie te ondernemen, om jezelf eens een spiegel voor te houden.

Wanneer je hiermee te lang wacht kan dit leiden tot overspannen worden of je kan te maken krijgen met een burn-out.

Waarom Elementis?

Veel mensen met een burn-out zijn minimaal 1 jaar en soms langer uit de roulatie. Dit is vaak niet nodig. Door goede, intensieve en op maat gesneden therapie kan deze tijd aanzienlijk verkort worden.

Elementis-counseling biedt snelle en effectieve therapie aan wat in eerste instantie gericht is op het reduceren van de overmatige stresshormonen in je lichaam.

Vervolgens zal snel zal de focus liggen op het doorbreken van onvruchtbare denkpatronen, gedachten en gedrag. We zullen ontdekken waar je energie van krijgt en werken aan nieuwe vaardigheden zoals bijvoorbeeld assertiviteit.

Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de therapie te volgen in Spanje waar je volledig tot rust zal komen in een omgeving omringd door natuur, bergen en zee. In samenwerking met Pere Clotet, een erkende Spaanse psycholoog, zal een deel van de therapie met paarden plaatsvinden. Je zult door het werken met paarden snel tot zelfinzicht komen. Hierdoor kan effectieve therapie worden ingezet wat je snel mentaal zal sterken.

 

 

Herken jij het volgende?

  • Fysieke klachten zoals chronisch vermoeid zijn, verhoogde bloeddruk, last hebben van je maag en darmen, hyperventilatie, verhoogde bloeddruk, hoofd-, nek- en rugklachten of huidaandoeningen;
  • Angstgedachten zoals achterdocht, waardeloosheid, perfectionisme, negatief zelfbeeld of een te hoge verantwoordelijkheid;
  • Gevoelens zoals snelle irritatie, hulpeloosheid, woede of machteloosheid;
  • Lichamelijke waarneming zoals hoofdpijn, pijnlijke spieren, slaapproblemen of rusteloosheid

Vragenlijst Burn Out

  • Wil je een korte vragenlijst invullen om te kijken welke energievreters er bij jou van toepassing zijn?
  • Vul dan je email en naam in en laat in je bericht achter dat je de vragenlijst toegestuurd wilt krijgen.